Campania de colectare deseuri voluminoase si periculoase trim. IV zona 1 rural

 Nu pierdeți ultima campanie trimestrială din acest an de colectare gratuită a deșeurilor periculoase !

 

În lunile octombrie și noiembrie are loc ultima campanie din anul 2021 prin care compania RETIM și ADID Timiș colectează gratuit deșeuri periculoase. Dacă acestea sunt abandonate în locuri neamenajate pot polua grav mediul înconjurător! Păstrațile-le în gospodărie și debarasați-vă legal de ele doar în spații special amenajate și la operatori autorizați. 

În perioada 18 octombrie – 16 noiembrie 2021 se desfăşoară o campanie dedicată colectării deșeurilor periculoase în zona 1 ruraa judeţului Timiş. Sunt incluse localitățile Bucovăț, Parța, Variaș, Sânandrei, Săcălaz, Șandra, Iecea Mare, Mașloc, Pișchia, Fibiș, Cărpiniș, Cenei, Checea, Foeni, Otelec, Uivar, Dudeștii Noi, Becicherecu Mic, Satchinez, Biled, Giulvăz, Peciu Nou. 

CINE poate preda deşeuri periculoase

Cetățenii din localităţile menţionate mai sus pot depune prin aport voluntar și gratuit deșeurile periculoase în containerele special puse la dispoziție în punctele de colectare și între orele menționate în tabelul de mai jos.

 CE se poate preda în cadrul acestei campanii

DEŞEURILE PERICULOASE sunt ambalaje care conţin reziduuri de substanţe periculoase sau sunt contaminate cu substanţe periculoase; ambalaje metalice care conţin o matrica poroasă solidă formată din materiale periculoase (ex. azbest), inclusiv containerele goale pentru stocarea sub presiune, absorbanţi, materiale filtrante (inclusiv filtre de ulei nespecificate in altă parte); materiale de lustruire şi îmbrăcăminte de protecţie contaminate cu substanţe periculoase; vopsele, cerneluri, adezivi şi răşini cu conţinut de substanţe periculoase; baterii şi acumulatori cu plumb, mercur, Ni-Cd, alcaline sau baterii şi acumulatori nesortate conţinând aceste baterii;  solvenţi, acizi, alcali; uleiuri şi grăsimi, altele decât cele comestibile; detergenţi cu conţinut de substanţe periculoase; butelii de gaz sub presiune (inclusiv haloni), cu conţinut de substanţe periculoase; deşeuri din lemn cu conţinut de substanţe periculoase; pesticide;  deşeuri de vopsele şi lacuri cu conţinut de solvenţi organici sau alte substanţe periculoase.

CE NU se poate preda în cadrul acestei campanii
 - NU se preiau alte categorii de deșeuri : reziduale, reciclabile, de construcții, vegetale, voluminoase
 - NU se colectează deșeurile de echipamente electrice, electronice și electrocasnice (televizoare, mașini de spălat, frigidere, radio-uri, echipamente de iluminat, computere, etc.)

 

UNDE şi CÂND se pot preda deşeurile periculoase

 

CAMPANIE RETIM și ADID Timiș anunță începerea campaniei de colectare deșeuri voluminoase

 

Compania Retim împreună cu ADID Timiș  organizează ultima campanie trimestrială a acestui an prin care sunt colectate deșeuri voluminoase. Nu ratați ocazia să le predați legal și gratuit la containerul RETIM! 
Campania de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase se desfășoară în perioada 18 octombrie – 16 noiembrie 2021  în zona 1 rural a judeţului Timiş. Sunt cuprinse localitățile Bucovăț, Parța, Variaș, Sânandrei, Săcălaz, Șandra, Iecea Mare, Mașloc, Pișchia, Fibiș, Cărpiniș, Cenei, Checea, Foeni, Otelec, Uivar, Dudeștii Noi, Becicherecu Mic, Satchinez, Biled, Giulvăz, Peciu Nou.

 CINE poate preda deşeuri voluminoase

Cetățenii din localităţile menţionate mai sus pot depune prin aport voluntar și gratuit deșeurile voluminoase în containerele special puse la dispoziție în punctele de colectare și între orele menționate în tabelul de mai jos.

 

CE se poate preda în cadrul acestei campanii

DEŞEURILE VOLUMINOASE sunt  mobilier, comode, mese de cafea, de toaletă, decorative; mese de scris pentru copii, rafturi, etajere, etajere metalice;  covoare, carpete, preșuri; canapele, paturi, dulapuri, birouri, scaune, banchete, saltele; oale; ceasuri;  perdele, draperii; dulapuri de baie, suporturi prosoape;  lustre, tablouri; obiecte sanitare, căzi, vase de toaletă, robineți, cabine de duș, suporturi, baterii sanitare, chiuvete, bideuri, capace vase de toaletă, lavoare, rezervoare de apă pentru vase de toaletă; obiecte mari de folosință îndelungată precum : calorifere fontă, calorifere aluminiu, uși, tocuri de uși şi tocuri de geamuri, etc.

CE NU se poate preda în cadrul acestei campanii
-        NU se preiau alte categorii de deșeuri : reziduale, reciclabile, de construcții, vegetale, periculoase
-        NU se colectează deșeurile de echipamente electrice, electronice și electrocasnice (televizoare, mașini de spălat, frigidere, radio-uri, echipamente de iluminat, computere, etc.)

 

UNDE şi CÂND se pot preda deşeurile voluminoase

 

 

Periculoase:

 

 

 
 

 

Voluminoase:

 

Campania_VOLUMINOASE_PERICULOASE_zona1_trimestrul4

PERICULOASE 2021 zona 1 – T4

Retim oct-noi p 2

Retim oct-noi p 3

Retim oct-noi p 4

Retim oct-noi p general

Retim oct-noi v 2

Retim oct-noi v 3

Retim oct-noi v 4

Retim oct-noi v general

VOLUMINOASE 2021 zona1 – T4

Comments are closed.