Zona 0 Ghizela – Campania de informare SEPARA CORECT DESEURILE IN 30 DE SEC

 Separă corect deșeurile în 30 de secunde!

 

 

RETIM și ADID Timiș încep o nouă campanie de informare și conștientizare a cetățenilor/utilizatorilor legată de importanța colectării separate și procesul simplu de colectare al deșeurilor.

Depozitarea amestecată a deșeurilor în recipiente conduce la diminuarea șanselor de a recupera și valorifica deșeurile reciclabile,  iar pentru că acestea nu mai pot fi valorificate sunt eliminate doar prin depozitare la groapa de gunoi.

Mai mult, nerespectarea obligației colectării separate îngreunează munca a zeci de oameni la staţiile de sortare şi a instalațiilor de sortare, conducând la suprasolicitarea acestora.

Din acelaşi motiv al nerespectării obligaţiei de colectare separată nu sunt atinse obiectivele de reciclare și de reducere a depozitarii deșeurilor.

Reamintim utilizatorilor patru reguli de colectare separată a deșeurilor care pot fi parcurse/citite în maximum 30 de secunde,:

Ø  REGULA 1 – Ambalajele din STICLĂ se depozitează OBLIGATORIU în clopotul verde. Acestea trebuie golite în prealabil.

Ø  REGULA 2 – ORICE ambalaje din HÂRTIE, CARTON, PLASTIC, METAL  (indiferent de proveniență sau dimensiuni) se depozitează în recipientul galben. Acestea trebuie GOLITE, CLĂTITE, TURTITE sau STRIVITE în prealabil .

Ø  REGULA 3 –Celelalte deșeuri menajere, adică cele nereciclabile, se depozitează în recipientul NEGRU.

Ø  REGULA 4 - Strict interzisă depozitarea altor deșeuri în sau lângă recipientele menționate mai sus (de exemplu – periculoase, voluminoase sau din construcții și amenajări).

Utilizatorii au obligația să colecteze separat deșeurile conform OUG92/2021.  Utilizatorii care nu respectă această obligație pot fi sancționați de către autoritățile  abilitate cu AMENDĂ de la 5.000 la 15.000 lei pentru persoanele fizice și de la 20.000 la 40.000 de lei pentru persoanele juridice, conform art. 62 din OUG 92/2021.

 STRADA ORAS_FINAL

Materiale_campanie_colectarea_separata_OBLIGATIE_LEGALA_UDATE_flyer_v3

Materiale_campanie_colectarea_separata_OBLIGATIE_LEGALA_UDATE_afis_A3_CASE_v3

Materiale_campanie_colectarea_separata_OBLIGATIE_LEGALA_UDATE_afis_A3_BLOCURI_v3

SAT_FINAL

Articol de presa_01.09.22

Afis_A1

Flyer_100x210mm

Retim – reguli de colectare 2022

 

Comments are closed.